◊ Het ‘What I be’-project ◊

Angst en onzekerheid, iedereen krijgt er wel eens mee af te rekenen. Anders wordt het wanneer u open en bloot durft af te rekenen met de kwelduivel(s) in kwestie.

Steve Rosenfield startte daarom drie jaar geleden met het ‘What I be’-project: de fotograaf vereeuwigt u terwijl uw grootste taboe op uw borstkas, armen en/of gezicht geschreven staat. Zo komt een vrouw ervoor uit dat ze vroeger man was (I am not my gender), vertelt een andere dame dat ze verkracht werd (I am not my rape) en steekt een man strijdvaardig zijn arm in de lucht (I am not my amputation). Een bejaarde steekt dan weer gevat haar middelvinger op richting Hitler (I am not my number).

“Het draait allemaal rond eerlijkheid”, aldus de fotograaf. “In de huidige maatschappij moeten we ons op een bepaalde manier gedragen. Ook met ons uiterlijk mogen we niet te veel opvallen. Als we afwijken van deze ‘standaard’ worden we veroordeeld, belachelijk gemaakt en soms zelfs vermoord. Ik ben met dit project begonnen om iedereen te leren omgaan met diversiteit, met een open geest en hart. Ik moedig de liefhebbers aan om alle foto’s te bekijken en jezelf in hun schoenen te plaatsen. Als je openstaat voor hun situatie kan je soms iets bij jezelf ontdekken waar je het bestaan niet van vermoedde.”
media_l_6388412 media_xll_6388423 media_l_6388419 media_l_6388422 media_xll_6388408

◊ Link ◊

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s