◊ MCA ◊ Taboo.

Tentoonstelling.

Ervaring met kunstwerken, performances, lezingen en films van een groot scala aan kunstenaars en belangrijke culturele figuren uit Australië en daarbuiten, waarbij onderwerpen zoals taboes – attitudes die lang gekoesterde en traditioneel verankerd in de samenleving zijn – tentoonstelling in het Museum of Contemporary Art.

Gastcurator Brook Andrew’s verkent de relativiteit van taboes over verschillende culturen -. Traceren van de oorsprong en de geschiedenis, de evolutie van generatie op generatie en de impact die ze hebben op het dagelijks leven en de cultuur TABOO verwijdert de barrières, waardoor discussie en toegang bemoedigend en debat.

Zie meeslepende werk van artiesten Bindi Cole (Australië), Jimmie Durham (VS en Europa), Leah Gordon (UK), Alicia Henry ( USA ), Ricardo Idagi (Australië), Anton Kannemeyer (Zuid-Afrika); Jompet (Agustinus Kuswidanato) (Indonesië), Glenn Ligon ( USA ), Ana Mendieta (Cuba en de VS ); Yal Ton (Eric Bridgeman) ( PNG en Australië) en Judy Watson (Australië).

Bekijk taboes door nieuwe culturele perspectieven in de late avond vertoningen van enkele van de meest controversiële films van onze tijd, met inbegrip van Salò (120 Dagen van Sodom) (1975), Stolen Generations (2000) en Vreemde Vogels in Paradise (2009).
◊ Link ◊
121217-MCA_Taboo-0514_72dpi Bounda-pa-Bounda-Still004 GL_4346_-_grass_silueta_Coralville_LR

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s