◊ Maison Martin Margiela ◊ Haute couture A/W12.

Maskers kunnen beschermen, vermomming, versieren of te vermaken. Ze nemen op een grote verscheidenheid van vormen en maten, en in een scala van verschillende omstandigheden worden aangenomen …
Masks
Maison Martin Margiela Mask, couture A/W12

Maskers kunnen beschermen, vermommen, versieren of vermaken. Ze nemen op een grote verscheidenheid van vormen en maten, en in een scala van verschillende omstandigheden, van elegante gemaskerde bals worden aangenomen (stereotiepe) bankovervallen. Gekozen door Nikolay Krasavin , meest geliefde product van deze week is een masker van de meest weelderige verscheidenheid, het te zien in het Maison Martin Margiela haute couture A/W12 presentatie – een van de vele in een reeks van-collectie aanvullen kleuren – en is versierd met honderden van reusachtige, glinsterende diamanten.

Het woord “masker” ontstond in het Engels in de jaren 1530, aangepast van het Midden-Franse “masque” betekent “een bedekking te verbergen of te bewaken het gezicht”. Hebben maskers gedragen sinds de oudheid, in zowel een ceremoniële en praktische context. Zoals voorgesteld, ze worden voornamelijk gedragen op het gezicht, maar worden soms gebruikt op een ander deel van het lichaam – Inuit vrouwen, bijvoorbeeld, gebruiken vinger maskers tijdens het vertellen van verhalen en dansen In Europese termen, Venetië is de stad meest geassocieerd met masker dragen, een van de belangrijkste. . aantrekking en belangrijk kenmerk van zijn beroemde “Carnevale” Meestal omarmd in een decoratieve zin, lijkt het aantal Venetianen benut ook de anonieme kant van maskers – een wet die in 1339 verbood Venetianen van het dragen van vulgaire vermommingen en het bezoeken van kloosters nonnen ‘, terwijl gemaskeerd.

“Maskers hebben lang vormden een handtekening onderdeel van het merk Margiela, een uitbreiding van de incognito karakter van het ontwerp huis van notoir prive oprichter”

In cultureel opzicht, zijn maskers vaak aangeduid als een bron van inspiratie. De vorm en decoratie van Afrikaanse maskers gefascineerd kunstenaars als Picasso en Matisse, blijkt duidelijk uit wat nu nagesynchroniseerd hun “primitivist” werkt. Veel films zijn ook gebaseerd op de gemarkeerde visuele impact van maskers; wat zou Hannibal Lecter, Batman of Catwoman zonder hun gezicht bekledingen zijn geweest? Terwijl in de mode, hebben maskers lang vormden een handtekening onderdeel van het merk Margiela, een uitbreiding van de incognito karakter van het ontwerp huis van notoir prive oprichter.Doek, make-up en haar zijn respectievelijk gebruikt om de identiteit van modellen ‘schild in een aantal presentaties verleden, uit de katoenen mousseline sluiers voor S/S93 de kous sjaals en wapperende haren voor S/S09. Want ook A/W12 Rick Owens gebruikt maskers om zijn show te verbeteren, in de vorm van gesneden bivakmutsen die hij noemde “brutalistisch sluiers”. Elders, in zijn nieuwe campagne voor Chanel Make-up, Peter Philips gebruikt spiegels om te vormensprankelende maskers dat de nieuwe offset lippenstift kleurenpalet.

Hier spreken we Krasavin over waarom hij ervoor koos om de Margiela masker Liefde, wat hij het zou koppelen aan en zijn favoriete-masker met film …

Waarom heb je ervoor gekozen om van dit Maison Martin Margiela Haute Couture maskeren?
Ik heb een paar goede vrienden in de Margiela huis en ik hou van de meeste dingen die ze doen veel, van het idee en concept tot het laatste stukje. Ik wil ook dat ze zo’n frisse verbeelding en maken zulke gekke dingen voor de haute couture collecties.

Als je dit masker in handen, wat zou je dragen met en waar?
Ik hou van maskers, hoeden of speciale accessoires voor het gezicht en hoofd. Ik denk dat het maakt mensen kijken heel bijzonder, zelfs ze dragen gewone, eenvoudige kleding. Als ik dit masker, ik zou graag om het te gebruiken als ik DJ, om anders te zijn, niet iemand die mensen zouden verwachten te zien als DJ. En ik zou het dragen met eenvoudige donkerblauwe broek, een eenvoudig wit of donker blauw T-shirt, zonder prints en witte sneakers van Martin Margiela en Lanvin.

Van mode, te feesten, te tribal opdruk, maskers worden gebruikt voor vele doeleinden. ? Wat is je favoriete soort masker
ik op een Vampire Ball evenement in Moskou en werd geïnspireerd door Carine Roitfeld’s Vampire Ball in Parijs – kwam ze naar de Moskou ook. En we maakten maskers voor dit evenement dat ik hield.Ik werd geïnspireerd door Linda Farrow’s Cat glazen voor Luella, die ik graag een partij als een cult accessoire.

Veel films hebben kenmerkende maskers, wat is je favoriete-masker hoofdrol film? Aanbevolen
Eyes Wide Shut en The Dark Knight.

Wat is je favoriete ding over  Maison Martin Margiela ? als een ontwerp huis
Ik hou van hoe ze spelen met materialen die nog nooit zijn gebruikt in een kleding context, hun vormen en maten, en hun gevoel voor humor, de ideeën en trends die zijn heel anders dan de die van de belangrijkste modehuizen. Hoewel Martin Margiela geen deel uit van het bedrijf is al een lange tijd, ze hebben nog steeds de charme en mysterie die ik leuk vind.

Tekst door Daisy Woodward

Daisy Woodward is de AnOthermag.com social media en redactionele assistent.

◊ Link ◊

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s