Viviane Joakim | tentoonstelling “Dousha Balit”

Viviane Joakim "Dousha Balit"

Viviane Joakim “Dousha Balit”

Viviane Joakim "Dousha Balit"

Viviane Joakim “Dousha Balit”

Viviane Joakim "Dousha Balit"

Viviane Joakim “Dousha Balit”

Viviane Joakim "Dousha Balit"

Viviane Joakim “Dousha Balit”

De Belgische fotografe Viviane Joakim bezoekt vervallen huis – een psychiatrisch ziekenhuis. De emotionele impact was zo sterk, dat ze besloot om terug te keren. De vergadering van deze bewoners, mannen, vrouwen en kinderen, met de intieme wens hen een tweede leven te geven door middel van fotografie. De duik in de wereld van de mens, “Dousha Balit” – de ziel doet pijn. Het resulteert in een werk van grote bescheidenheid, vreemd aan enige vorm van ellende, met het centrale punt van de mens en zijn waardigheid.
De zuiverheid van het beeld, compositie, kleur en licht onthullen een grote plastice kracht en tonen grote zoetheid. De tentoonstelling presenteert veertig provocerende en boeiende beelden, mannen en vrouwen portretten, jong en oud, die de pose hebben verlaten, in een vergadering.
“Dousha Balit”, een tentoonstelling van een grote gevoeligheid, een bepaald universum dat onmetelijkheid van het menselijke en het alledaagse object kleinheid mengt. Op het einde, gezichten, die blik, reageren en worden herboren. We fluiteren stiekem hun verhaal.
45 kleurenfoto’s gemonteerd op aluminium en ingelijst in zwart gebeitst hout • 19 schaal foto’s van 150 x 100 cm • 26 foto’s Maat 75 x 50 cm

Link-

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s